top of page

L'ecografia

Encara que l'ecografia és una prova diagnòstica usada en altres especialitats com la ginecologia o la cardiologia des de fa més de 40 anys, avui dia continuem essent molt pocs els traumatòlegs que les realitzem nosaltres mateixos de manera habitual en la nostra pròpia consulta.

En la meva pràctica diària l'ecografia és una eina imprescindible ja que em permet el diagnòstic en directe i en la primera visita de gran nombre de patologies (tendinoses, lligamentoses, nervioses, etc…) a més em permet mostrar al propi pacient observar la lesió amb l'explicació adequada i veure l'evolució d'aquesta conforme avança el tractament. En moltes ocasions, a més, permet evitar altres proves més costoses o fins i tot doloroses com la ressonància magnètica o la electromiografía que, a més, obliguen a fer més visites per poder-ne valorar el resultat. 

D'altra banda, quan és necessari, em permet realitzar infiltracions ecoguiades podent realitzar el tractament sobre l'estructura o l'articulació precisa en la mateixa primera visita i sense cap mena de dubte que el tractament arriba on ha d'arribar i d'una forma molt menys dolorosa que si la infiltració es realitza per simple palpació.

En moltes ocasions les infiltracions realitzades sense control ecogràfic no són efectives simplement perquè el fàrmac no arriba a l'estructura a tractar…és a dir…simplement es queda pel camí o no encerta a l'estructura que aquesta afectada.

bottom of page