top of page

Evitar la cirugia i personalitzar el tractament

Si bé la cirurgia és la raó de ser d'un cirurgià…crec que és important reservar-la per a quan no hi ha més remei. És evident que moltes lesions i patologies només poden solucionar-se mitjançant una intervenció quirúrgica, no obstant això moltes altres es poden salvar d'anar a quiròfan amb mètodes no quirúrgics…o almenys intentar-ho. 

En moltes ocasions podem solucionar lesions mitjançant tècniques no quirúrgiques com a infiltracions, fèrules, rehabilitació etc…

Un exemple molt freqüent és l'artrosi de la base del polze o rizartrosi, una patologia molt prevalent sobretot en dones a partir dels 50 anys. Doncs bé, en un 80% dels pacients es pot aconseguir una important millora dels símptomes durant mesos o fins a un any amb una simple infiltració guiada per ecografia. 

Existeixen moltes tècniques quirúrgiques per a tractar la rizartrosi. Nosaltres les reservem per a aquells pacients que no milloren dels seus símptomes amb el tractament no quirúrgic i que representen més o menys el 20% dels pacients en la nostra experiència. 

A l'hora d'indicar un tractament cal personalitzar al màxim, és a dir, triar el tractament més “a mesura” per a cada pacient. Per a això cal tenir en consideració molts factors que depenen del propi pacient i les seves circumstàncies. No és la mateixa lesió a la mà d'un treballador manual que requereix realitzar activitat de força durant moltes hores al dia o a la mà d'una persona que fa un treball no manual. Tampoc és la mateixa mà la d'una persona jubilada que dedica el seu temps a llegir o passejar o la que encadena cursos de restauració de mobles o gaudeix fent bricolatge. 
És important recollir en la història del pacient no sols què s'ha fet i com li ho ha fet…cal saber al fet que es dedica, que li agrada fer, amb qui viu, si té persones dependents al seu càrrec (beus, persones majors o dependents…) com és la seva situació laboral….en fi, tots aquells detalls que fan que les nostres vides i les nostres necessitats siguin molt diferents.

Al cap i a la fi…si tots som diferents, els tractaments no poden ser igual per a tothom.

bottom of page