top of page

Problemes en parella

D’entrada caldrà avaluar adequadament les dificultats existents, en quin moment es troben, l’existència de dèficits en les habilitats de comunicació i en les solucions de problemes. 

 

Una parella de llarga durada passa per moltes etapes on cal que s’estableixi un diàleg i comprensió per part de les dues parts. És normal que hi hagi discrepàncies entre els dos doncs es tracta de tu i jo però tu i jo som més que la suma de tu i jo perquè som dos individus cadascú per separat i el que som tots dos.

Quan la parella està passant per un moment difícil és important que abans que la distància entre ells es faci excessivament gran prenguin la decisió de demanar ajuda.

La teràpia de parella els pot ajudar a afrontar la seva crisi, poder recuperar la comunicació perduda i tenir més eines per afrontar-la en un futur, pot ajudar a veure la seva situació des d’una altra perspectiva que faciliti l’apropament entre la parella. Això implica en cadascun dels membres posar en marxa els canvis necessaris per continuar amb la relació.

Alguns sentiments que poden envoltar la relació de parella poden ser la desconfiança, la inseguretat, el complex d’inferioritat, la competència o la rivalitat vers l’altre, la manca d’un projecte en comú, l’avorriment o la monotonia, la discrepància de punts de vista o opinions... i plantejar-se aquests dubtes poden donar pas al desig de separació, a la manipulació de l’altre, les discussions repetitives, la sensació de ser controlat o de que l’altre t’ofega, els maltractes de tot tipus, desenamorament... 

 

Tots aquests aspectes s'analitzen alhora de fer un tractament en parella o un treball individual de cada membre de la parella.

“Jo em vaig enamorar dels seus dimonis i ella de la meva foscor, érem l’infern perfecte” Mario Benedetti
foto parella 2.jpg.webp
bottom of page