top of page

Tècniques mínimament invasives

En el Centre de la Mà de Barcelona tenim clar que, en cirurgia, quant menor és la lesió quirúrgica menys són les conseqüències i més ràpida és la recuperació postoperatòria.
Per això prioritzem, quan és possible, l'ús de tècniques artroscópicas, endoscòpiques i ecoguiades.

Aquestes tècniques introduïdes i evolucionades en els últims anys ens permeten realitzar intervencions quirúrgiques mitjançant incisions molt més petites, i per tant, cicatrius de pocs mil·límetres, que les tècniques “clàssiques” així com millorar la visualització durant la intervenció mitjançant mini-càmeres i pantalles d'alta definició.

ARTROSCÒPIA: Es refereix a la realització de cirurgies dins d'una articulació mitjançant incisions de 3-4mm que ens permeten introduir una cànula connectada a una càmera de vídeo i material quirúrgic especial per a aquestes tècniques. Aquest tipus de cirurgia ens permet avui dia explorar i solucionar patologies del canell i el colze que fins fa uns quants anys nomes eren possibles realitzant incisions àmplies i amb majors seqüeles.

ENDOSCÒPIA: En aquest cas ens referim a la realització d'intervencions quirúrgiques fora d'una articulació, és a dir, entre plans musculars, etc… Aquestes tècniques molt més recents (la primera va ser publicada en 2012) s'han desenvolupat principalment en l'alliberament de compressions nervioses sobretot al voltant del colze. Al Centre de la Mà som pioners en algunes d'aquestes tècniques i contem amb més de 200 pacients intervinguts amb aquests tipus de procediments i participant activament en els congressos nacionals i internacionals especialitzats en aquest camp.

CIRUGIA ECOGUIADA O SONOCIRUGIA: Aquest terme es refereix a la realització de tècniques quirúrgiques sota control ecogràfic, és a dir, introduint l'instrumental quirúrgic mitjançant petites incisions i sota control d'ecografia.

CIRUGÍA ULTRA-MINIMAMENT INVASIVA: Cada vegada estan apareixent més tècniques que permeten fer cirurgíes ultra-minimament invasives a través de forats realitzats amb agulles i sota control ecogràfic.

En aquests casos eliminem totalment la cicatriu quirúrgica i els punts i no cal realitzar cap mena d'estudi preoperatori. Aquests procediments molt sovint es poden realitzar a la mateixa consulta i no cal acudir a un quiròfan.

bottom of page